ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μήνυμα νέου Δημάρχου

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, φίλες και φίλοι,

Με συγκίνηση απευθύνομαι σ’ όλους εσάς που μισό αιώνα πριν βαδίσατε τον δύσβατο δρόμο της προσφυγιάς και χτίσατε μια νέα ζωή στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ή στο εξωτερικό. Που παλέψατε να αναστήσετε τις οικογένειές σας με κάθε προσωπικό κόστος προκειμένου τα παιδιά σας να ευημερήσουν. Που αγωνίζεστε μαζί με τον Δήμο μας εδώ και πέντε δεκαετίες για να μείνει η Κυθρέα μας ζωντανή στη συλλογική μνήμη. Η συνεισφορά του καθενός από σας, όσο μικρή κι αν φαίνεται, είναι στην πραγματικότητα πολύτιμη.

Σας ευχαριστώ, γιατί τιμώντας με με την ψήφο σας στις πρόσφατες εκλογές, με εμπιστευτήκατε να ηγηθώ του αγώνα για επιστροφή στη γενέτειρά μας. Νιώθω βαρύ το χρέος να συνεχίσω ακούραστα τη σκληρή προσπάθεια που καταβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να ενισχύσω το σημαντικό έργο που έχει να επιτελέσει ο κατεχόμενος δήμος μας στον τομέα  της διαφώτισης, στη διατήρηση της μνήμης και στη διάσωση, συντήρηση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Προσδοκώ η νέα γενιά ν’ αγαπήσει τη γενέτειρά μας όπως την αγαπήσαμε εμείς, που μεγαλώσαμε πλάι στα νερά του Κεφαλόβρυσου. Ν’ αποκτήσει βιώματα κι εμπειρίες που θα την ενδυναμώσουν ώστε ν’ αναλάβει τη σκυτάλη του αγώνα για επανάκτηση της ακεραιότητας της πατρίδας μας.

Όλοι μαζί, με ομοψυχία και σύμπνοια, ας κρατήσουμε τη φλόγα της επιστροφής αναμμένη, διεκδικώντας με ακλόνητη πίστη τα δίκαια του λαού μας, για τα οποία εκατοντάδες προγόνων μας θυσίασαν ανιδιοτελώς τη ζωή τους. Θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη κι ευημερούσα, χωρίς συρματομπλέγματα, εγγυήσεις και στρατούς κατοχής. Τίποτα λιγότερο.

Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους που εκλέγηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Σχολική Εφορεία Κυθρέας και εύχομαι σε όλους μια εποικοδομητική πορεία μέχρι την αναστάσιμη μέρα της επιστροφής.

Μάριος Ζαμπακίδης
Δήμαρχος